Leendoelen

Een leendoel is het doel of de reden waarvoor u een lening wilt afsluiten. Hieronder vind u een aantal veel voorkomende leendoelen.

leendoelen

Verschillende leendoelen voor een Amstelgeldlening

Autolening
Met een autolening kunt u een nieuwe auto financieren of een tweedehands auto financieren. De meest voorkomende leenvorm voor dit doel is een persoonlijke lening. Dit is echter niet de enige mogelijkheid.

Extra bestedingsruimte
Het kan een wens zijn om over extra bestedingsruimte te beschikken. Vaak is dit een wens wanneer men over het algemeen wel rond komt maar in sommige periodes graag over een buffertje zou beschikken omdat bepaalde kosten tijdelijk hoger zijn. Om te besparen op vaste lasten kan iemand een lening oversluiten of saneren.

Levensgebeurtenissen financieren
Ook wordt er vaak geld geleend om een bepaalde levensgebeurtenis, of de gevolgen hiervan, te financieren. Bekende voorbeelden zijn een bruiloft financieren, een echtscheiding financieren, een geboorte financieren, een overlijden financieren, of een verhuizing of recreatiewoning financieren.

Medische ingreep financieren
Ook om een medische ingreep te financieren kan geld lenen een oplossing zijn. Een lening is geschikt om voor het financieren van een medische noodzaak. Maar ook voor bijvoorbeeld het financieren van plastische chirurgie.

Reis financieren
Een lening kan ook worden gebruikt om uw droomreis of vakantie te financieren.

Verbouwing financieren
Wanneer iemand een verbouwing aan zijn huis wil doen wordt hier ook vaak een krediet voor afgesloten. Voorbeelden hiervan zijn een lening voor een badkamer verbouwing, keuken verbouwing, een nieuwe erker, een nieuwe tuin of een woonkamer verbouwing. Als u een lening afsluit voor het verbouwen van uw eigen woning dan is de rente fiscaal aftrekbaar!

Overige leendoelen
Hierboven staat slechts een opsomming van veel voorkomende leendoelen. Staat uw leendoel er niet bij? Geen probleem neem contact met ons op om uw behoeften te bespreken of bereken uw lening online!

»Online berekenen!