Restschuldlening

Een restschuldlening is een vorm van lenen om een financieel tekort, dat ontstaan is na de verkoop van uw woning, in te lossen. Dit kan ontstaan wanneer u uw woning heeft verkocht voor een lager bedrag dan de hypotheek. Hierdoor blijft u zitten met een openstaande hypotheekschuld.

Restschuldlening

Een Restschuldlening heeft de volgende voordelen:

  • Extra aantrekkelijke rente
  • Rente kan fiscaal aftrekbaar zijn
  • Vaak goedkoper en makkelijker dan een hypotheek
  • Een overzichtelijke lening: u betaalt een vaste rente en een vast maandbedrag
  • Een verantwoorde lening: aan het einde van de looptijd heeft u de lening afgelost
  • Rente fiscaal aftrekbaar

U leent een bedrag tot € 75.000,-. Het bedrag dat u wilt lenen, krijgt u in één keer. Het voordeel is dat u precies weet hoeveel u leent en hoeveel u moet terugbetalen. Ook weet u vooraf exact hoe lang de looptijd van de lening is. Iedere maand betaalt u een vast bedrag. Dit bedrag bestaat voor een deel uit aflossing en voor een deel uit rente. De aflossing staat vast. Ook de hoogte van de rente verandert niet tijdens de periode dat u het geld leent.

U mag kosteloos meer aflossen. Als u iedere maand het afgesproken bedrag aflost, heeft u aan het einde van de looptijd de lening helemaal afgelost. U kan ook meer aflossen of de hele lening inlossen. De rente kan fiscaal aftrekbaar zijn. Voor het afsluiten van deze lening heeft u geen taxatierapport nodig. Ook hoeft u niet naar de notaris. De rente is 10 tot 15 jaar fiscaal aftrekbaar.

Wij kunnen u adviseren bij het vinden van een geschikte, passende en verantwoorde lening. U kunt uw restschuld lening eenvoudig berekenen door op onderstaande knop te klikken. U kunt ook een persoonlijk advies aanvragen door ons te bellen op telefoonnummer: 033-4610007

» Online berekenen